Niin, luon erästä sarjakuvaa, eräässä osoitteessa. No se ei ole aiheeni, mutta antaa kehyksen tekstilleni.

Huomasin eilen vilkaistessani kyseisen osoitteen blogiani, että korealainen hakkeri oli onnistunut luomaan käyttäjätunnuksen blogisivulle. No se ei yllättänyt minua, koska olen pitkään epäillyt kyseisen sivun turvallisuutta noin verkkoturvallisuusmielessä. Nyt sain oikeasti vahvistuksen, että kyseisellä blogikoneella ei tee mitään.

Blogiin oli ilmestynyt suuri määrä korealaista tekstiä, jonka nopealla analysoinilla näytti olevan lähinnä propagandamateriaa. Pohdiskelin sitä tarkastellessani, mitä järkeä tässä oli. Miksi tunkeutua blogiin, jota on lähes mahdotonta löytää ja kirjoitella sinne merkityksetöntä tekstiä. Ensin suorittaa pienimuotoisen tunkeutumisen järjestelmään ja sitten kirjoitella turhaa, Toisaalta voiko tuota edes pitää taidon näytteenä, sillä blogiin tukeutumisen olisi todennäköisesti osanut koulupoikakin. Niin ehkä koko homma olikin koulupojan henkentyö.

No tekstit varmaan ovat olleet jonkilainen voitonmerkki. Hienoa. Ikävä kyllä, koska ne hieman häiritsivät varsinaista blogia, niin nirhaisin ne pois. Pohdin samalla jos nirhaisisin koko blogin pois, mutta minusta on mielenkiintoista seurata, jos sama tyyppi yrittää uudelleen. Ikävää että Korealainen verkkoliikenne kulkee näemä yhden pisteen kautta - hänen tapauksessaan - joten en voi olla varma tiedänkö hakkerin koneen vai en. Muuten jättäisin itse kirjanmerkkini hänen järjestelmäänsä.

Olen melko varma, että hän kuuluu siihen ryhmään, jotka levittävät grariittia ja muita merkkejä itsestään ympäri maailmaa. Huomatkaa minut! Hän haluaa olla kuitenkin erilainen. Ei riitä, että hän kirjoittaisi netin avoimille blogipalstoille jonni joutavuuksia, kuten me muut. Ei, hän laittaa itsensä jonni joutavuuksien keskelle. Hän on suurempi huutomerkki. Hyvänä puolena tässä on, että itsensä kehitys luo pohjaa omaan elämään. Kun kehittyminen on päässyt eteenpäin, hän tajuaa, että teko jonka teki oli melko lapsellista. Kukaan ei oikeasti ollut kiinnostunut tai oikeasti huomannut tekoa - No ehkä minua lukuunottamatta.

Vaihtoehtoinen malli tähän on seuraava: Kyseinen teksti ei ollutkaan voitonmerkki, vaan keskustelulinja. Oli luotu paikka, minne saattoi jättää viestejä toisille ihmisille, jotka tunsivat tämän hyvin vaikeasti löydettävän paikan. Mietin että kyseistä blogikonetta käytetään ainakin suomessa monilla ns. halvoilla sivustopalvelimilla ja myös kalleillakin. Jos nettibotti, siis ohjelma, joka luotaa internettiä osaa löytää juuri tämän blogiohjelman ja tietää miten siihen murtaudutaan;  tekijä tietää, miten sitä hyödynnetään; niin onko maailma uhatumpi paikka? En pysty nopeasti keksimään mitään muuta käyttöä blogikoneella, kuin viestien lähettämisen ihmiseltä toiselle. Riippuu viestien laadusta. Minulle on yksi ja hailee, onko tämä skenaario totta vai ei. Maailmaa se ei saa sen huonommaksi paikaksi kuin se jo on.

Annan blogisivun olla vielä toistaiseksi olemassa syrjässä makaavalla sivullani. Seurailen verkkomaailman tapahtumia, jos jaksan. Siihen asti saavat laitella viestejään blogiini, jos vielä pystyvät.

Odotan mielenkiinnolla.