Eräs sitaatti. Mitä se tarkoittaa? Mitä elämä on?

Elämä on ihan mitä vain. Elämä on tuskaa tai yllätyksiä täynnä. Elämä on taistelua tai iloa. Elämä on vapaasti assosioitava juttu.

Minun elämäni on raskasta. On paljon tehtäviä asioita, jotka odottavat valmiiksi tulemista. Elämä on yksinäistä puurtamista. Joskus toivon, että minulla olisi apua, mutta olen kai liian jörö tyyppi luomaan itselleni apua.

Elämä on varsin outo paikka. Meillä ihmisillä on kummallisia viettejä, jotka houkuttelevat tekemään asioita, joissa oikeastaan ei ole mitään järkeä. Ja pidämme itseämme viisaampina kuin luonto, vaikka olemme täysin samanlaisia kuin kaikki muutkin luonnoneläimet. Käyttäydymme saman kaavan mukaan ja ihmiskunnan romahdus johtuu ihan samoista osapalasista kuin bakteeriryhmän romahdus. Pelkistäen kysymys on elinympäristön hallitsemattomasta romahduksesta. Luonto rakentuu siten, että elinympäristön romahdus ajaa lajin määrän alas. Eli ihminen ei ole bakteeria kummempi.

Mikä on elämän tarkoitus?

Joku sanoi vähän aikaa sitten: Elämän tarkoitus ei ole mikään.

Minä epäilen elämän tarkoituksen olevan saada se yksi bakteeri avaruuteen kaukaiseen kohteeseen jatkmaan eliökunnan elämää. Ihmistä sinne ei tarvitse saada. Eliökunta lähtee kyllä paahtamaan sen yhden bakteerinkin avulla.

Onkohan se yksi bakteeri ollut meidänkin alkumme kauan kauan sitten?

Kuka tietää. Ja Kuka ei ole täällä tänään.