Vastasin erään naisen deitti-ilmoitukseen nimeltä mainitsemattomassa palvelussa. Se oli pitkä vastaus. Kerrottuna paljon elämästä.

Kyllä, vastaus sai vastakaikua. Sain mailin, jossa pyydettiin valokuvaa, sitä kuvaa vastaan, joka oli mailin mukana. Siinä oli vastauksen ydin sisältö. Pitkä ja yksityiskohtainen viesti ja takaisin viesti, jossa asiana oli valokuva.

Hieman mittasuhde-eroa. Ei ollut edes vastausta, jossa olisi muiden yksityiskohtien lisäksi pyydetty kuvaa. Ilmoitin takaisin, että asia jää siihen, jos ainoa asia vastauksessa on vain ulkonäkö. Siitäkös nainen pillastui - koska olin maininnut että ei hän niin kiinnostava tapaus kuvallisesti ollut - että alkoi perustelemaan kovasti, miksi juuri visuaalisuus on kaikken tärkein juttu.

Toki miehelle visuaalinen ärsyke on tärkeä. Mutta feromooneilla typeriä hyönteisuroksiakin houkutellaan ansoihin. Jos pelkkä ulkonäkö ratkaisee, niin silloin on pahasti hakoteillä kaikissa suhteissa. Kokonaisuus on se joka ratkaisee ja ulkonäkö on vain yksi pala kokonaisuutta. Olen sitä verta hyvä näköinen, että huomaan kyllä kaupunkilla kävellessäni hyvän näköisiä naisia olevan kaupunki täynnä. Tuon vastaaja näköisiä neitejä on tusinassa kaksikymmentä  - kuten eräässä kirjassa mainitaan. Tai useassakin.

Naiset usein luulevat olevansa jotenkin poikkeuksellisia, mutta tunnustan viettäneeni aikaa sänkyssä monen naisen kanssa, jotka lopulta olivat aika samanlaisia. Visuaalinen ärsyke luo vasta kipinän 'tuon haluaisin' , mutta kaunis paketti sisältää usein tavattoman tylsän sisällyksen.

Eli visuaalisen ärsykkeen lisäksi pitää olla jotain muutakin, että kiinnostun. Jos muuta ei ole, niin maksullisia naisia saa helpommin, kun alkaa piirittämään ei minkään arvoista tapausta. Tulos kummassakin on ihan yhtä steriili ja tylsä. Ehkä ne miehet, joille näkö on kaikessa tai jotka pystyvät olemaan kenen kanssa vaan - ehkä nämä naiset ovat heitä varten.

Minä lähinnä nauran näille  'ulkonäkö on kaikki' tapauksille. En sano että heillä on tylsä elämä - mutta epäilen sen oikeaa laadukkuutta. Mutta jos elämältä ei muuta halua, niin olkoon niin. Jokainen elää omalla tavallaan.

Nainen joka vastasi takaisin ei näyttänyt omaavan jatkuneessa lyhyessä kirjeenvaihdossa kovin korkeaa ajattelun lahjakkuutta. Mietin tovin jopa vaihtoehtoa, että hän oli mies. Mutta aika monet naiset ovat tyhmiä, kuten miehetkin, joten oikeasti ei minua kiinnostanut tietää persoonasta enempää. Juttu jäi pariin viestiin, jonka jälkeen jatkoa ei tullut. Omasta päätöksestäni.